Reštaurácia Praha Expo 58 v roku 1978 oslavovala 20 výročie svojej veleúspešnej prezentácie na svetovej výstave v Bruselu v roku 1958,kde získala cenu Grand Prix.
Reštaurácia patrila pod riaditeľstvo Interhotelu resp.Parkhotelu a zamestnanci v rámci brigádnickych hodín túto reštauráciu svojpomocne opravili a obnovili v roku 1978.
Obnova stála 200 000 Kčs.
Boli urobené nové inžinierske siete,osadené nové koberce,reštaurácia získala nové čalúnenie a nábytok.
Nové vybavenie vyrobili podniky: Krajka Kraslice-záclony,Datex Bratislava-dáždniky na terasu,Liptona Ružomberok-nábytok,Karlovarský porcelán Nová Role-porcelán,podnik Květná-sklo,Texlen Trutnov-textílie.
Ponuka reštaurácie :
220 špecialít čs.kuchyne,ale vedela ponúknuť aj špeciality z celého sveta,z vtedy nie docela dostupných ingrediencií a potravín,ako: krevety,mušle,slimáky,humry,krabi,lososi,artyčoky atď.
K najžiadanejším jedlám patrilo bravčové rebierko Interhotel plnené kapustou,šunkou,alebo párkom,zemiakom a k prílohe boli zemiakové knedle.
Ďalej to bola sviečková,bravčové pečené s kapustou a chlpatými knedľami.
Zo studenej kuchyne boli najobľúbenejšie: morčacia šunka a hydinová tlačenka.
Na pitie sa podávali aperitívy,vermuty,šumivé vína-napr. novinka D artagnan,whisky-Seliko,destiláty,všetko Made in Czechoslovakia.
Na otvorení sa zúčastnili i pôvodný členovia Bruselského Expa 58.
Stav interiéru po renovácii v roku 1978.
Reštaurácia patrila pod riaditeľstvo Interhotelu resp.Parkhotelu a zamestnanci v rámci brigádnickych hodín túto reštauráciu svojpomocne opravili a obnovili v roku 1978.
Obnova stála 200 000 Kčs.
Boli urobené nové inžinierske siete,osadené nové koberce,reštaurácia získala nové čalúnenie a nábytok.
Nové vybavenie vyrobili podniky: Krajka Kraslice-záclony,Datex Bratislava-dáždniky na terasu,Liptona Ružomberok-nábytok,Karlovarský porcelán Nová Role-porcelán,podnik Květná-sklo,Texlen Trutnov-textílie.
Ponuka reštaurácie :
220 špecialít čs.kuchyne,ale vedela ponúknuť aj špeciality z celého sveta,z vtedy nie docela dostupných ingrediencií a potravín,ako: krevety,mušle,slimáky,humry,krabi,lososi,artyčoky atď.
K najžiadanejším jedlám patrilo bravčové rebierko Interhotel plnené kapustou,šunkou,alebo párkom,zemiakom a k prílohe boli zemiakové knedle.
Ďalej to bola sviečková,bravčové pečené s kapustou a chlpatými knedľami.
Zo studenej kuchyne boli najobľúbenejšie: morčacia šunka a hydinová tlačenka.
Na pitie sa podávali aperitívy,vermuty,šumivé vína-napr. novinka D artagnan,whisky-Seliko,destiláty,všetko Made in Czechoslovakia.
Na otvorení sa zúčastnili i pôvodný členovia Bruselského Expa 58.
Stav interiéru po renovácii v roku 1978.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára